image/svg+xml
image/svg+xml

“Yabancı Dil Öğretimi ve Dilbilimsel Çalışmaları” IV. Uluslararası Dil Kongresi Hakemli Bilimsel Bildiriler kitabı Doç. Dr. Mahmud KADDUM editörlüğünde yayımlanmıştır.

Alanında uzman hocaların katılımıyla hazırlanan, Sonçağ Yayıncılıkta basılan ve üç cilt 1700 sayfadan oluşan “Yabancı Dil Öğretimi ve Dilbilimsel Çalışmaları” IV. Uluslararası Dil Kongresi Hakemli Bilimsel Bildiriler kitabı adlı eser yayımlanmıştır.
Üniversitemiz tarafından ve Marmara Üniversitesi, Constantine 1 - Frères Mentouri Üniversitesi, Körfez Ülkeleri Arapça Dil Eğitim Merkezi, Üsküdar Belediyesi, ve Sonçağ Yayıncılık Matbaacılık Reklam San. ve Tic. Ltd. Şti. gibi birçok önemli üniversiteler ve çeşitli kurum ve kuruluşlar ortak şekilde düzenledi.
28 ülkeden 140 bilim insanının katılımıyla, kongredeki bildiriler hakem ve editör incelemesinden geçildikten sonra, uluslararası bir yayınevi olan Sonçağ yayıncılıkta kitap olarak basıldı.
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi, Mütercim ve Tercümanlık Bölümü, Mütercim Tercümanlık (Arapça) Anabilim Dalı Başkanı ve kongre düzenleme kurulu başkanı Doç. Dr. Mahmud KADDUM kitabın editörü olarak giriş kısmında şu bilgilere yer vermiştir: "Yabancı dil eğitimi, Dilbilim alanındaki uzman hocaların ve araştırmacıların ilgisini çekiyor; çünkü öğretilmesi, teknolojik gelişmeler ve çağdaş zorluklar nedeniyle gereklidir; yabancı dil, bilgi edinme ve perspektif genişletme araçlarıdır. Bu çağda hiç kimse dil eğitiminin önemini inkar edemeyeceği veya görmezden gelemeyeceği gibi, dil eğitimi büyük bir gelişme kaydetmiş, dillerin özellikleri ve eğitimi ile ilgili bir bilgi ve metodoloji blog’u oluşturmuştur. Dünyanın çeşitli ülkelerinde çok sayıda insan dillerin öğrenimine yönelmiştir, Bu nedenle, yabancı dil eğitimi, uygulanan Dilbilim alanlarının en önemli alanlarından biri haline gelmiştir ".
  • ''Yabancı Dil Olarak Arapça Öğrenmek, Bir Gelecek Planı, İmkanlar ve Fırsatlar'' konulu konferans gerçekleştirildi.

  • “Yabancı Dil Öğretimi ve Dilbilimsel Çalışmaları” IV. Uluslararası Dil Kongresi Hakemli Bilimsel Bildiriler kitabı Doç. Dr. Mahmud KADDUM editörlüğünde yayımlanmıştır.

  • “Yabancı Dil Öğretimi ve Dilbilimsel Çalışmaları” konulu IV. Uluslararası Dil Kongresi Gerçekleştirildi

  • Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesinden Edebiyat Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümüne Ziyaret